Concurs gossos de treball de l'Albiol

La segona edició del concurs de gossos de treball se celebrarà a l’Albiol el proper 12 de juny

L’Ajuntament de l’Albiol ja ho té tot a punt per la celebració del segon concurs de gossos de treball que se celebrarà al municipi el proper diumenge 12 de juny. La competició, que tindrà lloc a l’esplanada que hi ha darrere del cementiri de l’Albiol poble, es disputarà a partir de les 9.00 hores i fins a les 14.00 hores, moment en què es farà l’entrega de premis als guanyadors.

Des del consistori albiolenc vol que, mica en mica, aquest esdeveniment es consolidi com una trobada festiva amb diversos actes paral·lels. Per aquesta raó, a les 11.00 hores hi haurà l’actuació de la Txaranga Bandsonats. També hi haurà el tradicional mercat de l’Albiol i s’habilitarà un servei de barbacoa per a l’esmorzar.

D’altra banda, a les 9.30 hi ha prevista una caminada per a gossos organitzada per l’associació. Per participar-hi cal inscripció prèvia al correu electrònic: soscanicat@gmail.com o al whatsapp del telèfon 602122231.

Més de 100 persones i 10 pastors a la primera edició

La primera edició del concurs de gossos de treball va reunir més d’un centenar de persones per veure el control del ramat de cabres a través de la comunicació entre un animal i el seu pastor. Entre les proves que es van dur a terme per comprovar les aptituds del gos hi va haver: anar a cercar el ramat, fer-lo passar entre dues portes, separar un nombre definit d’animals del ramat o dur les cabres cap al pastor sense cridar.

Totes aquestes proves es van agrupar en un circuit consecutiu que els gossos havien de superar. El resultat final va venir determinat per la quantitat de proves que van assolir amb una puntuació màxima de 100.

Una desena de pastors acompanyats dels seus respectius gossos de treball van participar en aquest primer certamen celebrat a l’Albiol.