El nou alberg de l’Albiol, Josep Golorons, obrirà les portes al públic el proper 20 de maig

L’Ajuntament de l’Albiol i membres de la Federació Excursionista de Catalunya (FEEC) han inaugurat el nou alberg de l’Albiol, Josep Golorons, que obrirà les portes al públic el proper 20 de maig.

Els encarregats d’inaugurar el catorzè equipament guardat de la Federació, propietat de l’Ajuntament de l’Albiol i del qual la FEEC n’és l’entitat concessionària per concessió administrativa d’ús privatiu del propi Ajuntament, han estat el president de la FEEC, Jordi Merino i l’alcalde de l’Albiol, Andreu Carrasco, acompanyats del vicepresident primer i cap de l’Àrea de Territori de la Federació, Josep Casanovas, i d’una delegació de la cooperativa ACTUA i de la societat Anem x Feina,  responsables de la gestió i explotació de la concessió d’aquest nou alberg excursionista, acompanyats per Carlos Guzmán, el guarda responsable d’aquest alberg excursionista.

Durant l’acte protocol·lari Andreu Carrasco ha repassat els moments més destacats des de l’any 2004, quan va néixer la idea de fer un alberg al municipi per a promoure la seva dinamització, fins arribar al dia d’avui, que tanca una etapa per iniciar-ne una de nova a partir del pròxim 20 de maig.

Situat en l’entorn natural de les Muntanyes de Prades, l’alberg es troba a l’entrada del poble de l’Albiol (Baix Camp). Es tracta d’un edifici format per una planta baixa, on hi ha la zona de bar, restaurant, zona de descans i dos lavabos. En la primera planta hi ha les 8 habitacions que poden acollir fins a 46 persones i dos lavabos i dutxes grans comuns. En la planta baixa, connectat amb l’alberg, però amb una entrada independent, hi ha un habitatge pels responsables de l’alberg excursionista, compost per un menjador-sala d’estar, dues habitacions (una d’elles doble) i un lavabo complert. L’alberg també té una zona exterior amb una àmplia terrassa i una sala polivalent adjunta ideal per impartir qualsevol tipus de formació i/o conferència, amb equip de projecció inclòs.