Fibra òptica l'Albiol

L’Ajuntament de l’Albiol signa un acord amb l’empresa EPIC – Telecom per al desplegament de la fibra òptica a les Masies Catalanes

L’Ajuntament de l’Albiol està ultimant la signatura d’un acord amb l’empresa Epic-Telecom per fer el desplegament efectiu de la fibra òptica a tota la urbanització de Les Masies Catalanes.

Aquesta companyia, partner de Movistar, a través de l’acord MARCO signat amb TESAU (Telefonica España SAU), disposa de tots els títols habilitats i altres condicions necessàries per a la explotació de xarxes fixes de comunicació electròniques. També, i a conseqüència de la resolució MTX 2008/626 de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, TESAU, ha de proporcionar accés a les infraestructures de Obra Civil instal·lades en domini públic.

Mentre l’arribada de la fibra òptica no es fa efectiva de forma física a través de les conduccions que en aquests dies s’estan instal·lant en el territori, per part de la Diputació de Tarragona i la Generalitat, EPIC pretén instal·lar una antena de ràdio freqüència d’ alta capacitat al dipòsit 3 de Masies Catalanes, al cap damunt de la urbanització. Des d’aquest punt i a través de la fibra que es desplegarà des dels actuals pals telefònics s’alimentarà el futur node de comunicacions instal·lat a prop de l’arqueta marcada com el punt d’arribada de la fibra a la cruïlla del carrer Ametller amb carrer Olivera.

El compromís de l’empresa EPIC és que el veïns de Les Masies Catalanes puguin gaudir de les comunicacions de fibra òptica durant el segon semestre de l’any i abans de finalitzar aquest 2022.

Una vegada signat l’acord, EPIC iniciarà la comercialització dels paquets de serveis de telecomunicacions, ja sigui internet, internet + mòbil, internet + mòbil + fix, etc.

Aquest acord permetrà també el desplegament de la xarxa de fibra òptica en el terme d’Alcover, i més concretament en la urbanització de Les Masies Catalanes d’Alcover i en la urbanització Mas del Cano.

 

Des del consistori es recorda que aquest és el canal oficial d’informació de l’Ajuntament de l’Albiol. En aquest sentit, recomanem no fer cas d’informacions interessades i poc contrastades que puguin sorgir en relació amb aquest o altres temes de l’actualitat del municipi.