Andreu Carrasco, escollit de nou Alcalde de l’Albiol fins al 2023

Andreu Carrasco Sardà, qui ja havia sigut alcalde de l’Albiol entre els anys 2005 i el 2015, ha estat reescollit alcalde del municipi aquest dissabte, 18 de juliol, en el decurs d’un ple celebrat a partir de dos quarts de set de la tarda a les oficines municipals de Les Masies Catalanes, un edifici que ell mateix havia impulsat i promogut en la seva anterior etapa com alcalde del municipi.

La sessió plenària va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic format, majoritàriament, per ciutadans i ciutadanes de l’Albiol, per representants d’entitats i associacions del municipi, per familiars i amics i per companys i companyes dels dos grups polítics que donen suport al govern municipal, ERC-MES-AM i SUMEM-CP. La higiene de mans, la distància entre les persones assistents i l´ús de la mascareta es van respectar en tot moment com a conseqüència de les mesures que cal prendre per la Covid-19.

El reescollit alcalde substitueix en el càrrec a Mario Cortés qui, d’acord amb el pacte signat entre ERC i SUMEM, ha estat alcalde durant el primer any de legislatura, mentre que Andreu Carrasco ocuparà l’alcaldia els tres anys restants i, per tant, fins al 2023.

ERC i SUMEM, les dues forces majoritàries, tenen quatre regidors i, per tant, majoria absoluta, mentre que Units per l’Albiol, que és a l’oposició, va obtenir a les passades eleccions municipals tres regidors i regidores. En la sessió plenària celebrada aquest dissabte, Carrasco ha obtingut quatre vots favorables mentre que Units per l’Albiol (UxA) no ha presentat candidatura. En la votació pel nou alcalde, els dos regidors d’UxA assistents al ple han optat per l’abstenció.

Per la seva part, tant l’alcalde Carrasco com l’alcalde sortint, Mario Cortés, van ratificar la fortalesa del pacte de govern i dels objectius per a la present legislatura, de tal manera que el govern municipal té la fortalesa suficient per arribar sense entrebancs al final de legislatura. Tot i amb això, en el torn de parlaments, l’alcalde va oferir diàleg i voluntat d’entesa a l’oposició.

El candidat més votat

Andreu Carrasco Sardà és regidor de l’Ajuntament de l’Albiol des de l’any 2003. L’any 2005 va ser escollit alcalde per primer cop i des d’aleshores la seva candidatura ha guanyat totes les eleccions municipals convocades. Aquests resultats li van permetre exercir l’alcaldia ininterrompudament durant deu anys, fins a les municipals del 2015.

Aquell any, 2015, la candidatura de Carrasco va ser novament la més votada a les eleccions municipals, però els pactes de govern posteriors a les eleccions el van deixar durant quatre anys a l’oposició. Finalment, a les municipals celebrades el passat 26 de maig de 2019, la llista de Carrasco va ser novament la més votada, amb 102 vots. Aquest resultat i el pacte de govern subscrit amb SUMEM per l’Albiol és el que li ha facilitat, cinc anys després, la recuperació de l’alcaldia.