L’Ajuntament de l’Albiol ha contractat a l’empresa Fitosol els treballs per a la campanya de fumigació dels pins per evitar la plaga de la processionària.

A causa dels perills per a la salut que comporta aquesta espècie, des del consistori s’ofereix la possibilitat que els veïns i veïnes de l’Albiol contractin la mateixa empresa que farà els treballs al municipi ja que, d’aquesta manera, podran fer la fumigació el mateix dia i s’estalviaran tràmits i gestions.

Des de l’Ajuntament es recorda que tots els habitants del municipi han de fer aquesta fumigació contra la processionària del pi perquè si no aquest insecte pot aparèixer en qualsevol punt del terme i provocar problemes de tot tipus.

Per als humans, la processionària del pi és perillosa, ja que els característics pèls que la recobreixen són verinosos. A les persones, el contacte amb les erugues els pot provocar coïssor i picors, o en el pitjor dels casos si el contacte ha estat prolongat, butllofes que es poden complicar. Tanmateix, en el cas dels gossos la processionària és molt perillosa, i és que el simple contacte pot resultar mortal.