L’Ajuntament de l’Albiol informa que la concessió administrativa de l’alberg excursionista Josep Golorons per a la seva explotació durant els propers vuit anys, que es poden estendre amb dues pròrrogues de dos anys cada una, anirà a càrrec de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

De fet, Andreu Carrasco, alcalde de l’Albiol i Jordi Merino, president de la FEEC, ja han rubricat el contracte mitjançant el qual aquesta entitat tindrà la concessió de l’equipament que, d’aquesta manera, podrà obrir les portes al públic ben aviat.

La FEEC ha estat una de les entitats interessades a gestionar l’alberg Josep Golorons. En aquest sentit, va presentar el projecte que va obtenir la millor puntuació en el concurs de licitació que l’Ajuntament de l’Albiol va publicar al llarg d’aquest estiu per a la concessió administrativa d’ús privatiu de l’equipament.

Situat en l’entorn natural de les Muntanyes de Prades, l’edifici es troba a l’entrada del poble de l’Albiol. Es tracta d’un equipament format per una planta baixa, on hi ha la zona de bar restaurant, zona de descans i dos lavabos. En la primera planta hi ha les 8 habitacions que poden acollir fins a 48 persones i dos lavabos i dutxes grans comuns. En la planta baixa, connectat amb l’alberg, però amb una entrada independent, hi ha un habitatge per als responsables del refugi, que compta amb un menjador-sala d’estar, dues habitacions (una d’elles doble) i un lavabo complert. L’alberg també té una zona exterior amb una àmplia terrassa i una sala polivalent adjunta ideal per impartir qualsevol tipus de formació i/o conferència, amb equip de projecció inclòs.

L’objectiu de l’Ajuntament de l’Albiol amb la posada en marxa d’aquest nou alberg és dotar al municipi d’un equipament que generi activitat, sobretot entre les persones i els col·lectius interessats en el turisme de muntanya. En definitiva, una aposta per  un turisme respectuós amb la natura i amb l’entorn que, al mateix temps, contribueixi a revitalitzar i a donar a conèixer el conjunt del municipi.

En aquest sentit, Andreu Carrasco, alcalde de l’Albiol, s’ha felicitat per aquest acord i ha destacat que ‘disposar d’un equipament gestionat per la FEEC ha de servir per acostar aquesta contrada al col·lectiu de federats, socis d’entitats excursionistes i amants de la muntanya en general de tot Catalunya. Sense cap mena de dubte, quan vam iniciar aquest projecte, el nostre objectiu era contribuir a generar noves oportunitats econòmiques per al municipi gràcies a un turisme respectuós amb l’entorn natural que atresorem’.

Les Muntanyes de Prades, un lloc únic per a la pràctica dels esports

Com a activitats de muntanya pròpiament dites, l’excursionisme, el senderisme, les curses per muntanya i la bicicleta de muntanya seran, sense cap mena de dubte, les disciplines de muntanya estrella per recórrer l’entorn més proper a l’alberg excursionista de l’Albiol. Les muntanyes de Prades són un terreny de joc espectacular per a la pràctica d’aquestes activitats de muntanya.

De fet, l’Albiol, gràcies a la seva ubicació molt propera a la C-14, ha esdevingut la porta d’entrada a les Muntanyes de Prades, un indret des d’on es poden recórrer diferents rutes que permeten conèixer el ric patrimoni natural i històric d’aquest territori.